Motivatie nodig om aan de slag te gaan?

Gepubliceerd door Koenraad op

Wees eens eerlijk, hoe handig ben jij nu eigenlijk echt? Gaan alle klusjes jou prima af? Of heb jij twee linkerhanden? Weet jij precies hoe een compressor werkt als je er eentje ziet? Of heb jij geen flauw idee waar je eigenlijk naar kijkt? We kunnen natuurlijk niet allemaal heel behendig zijn, dus er is ook helemaal niets mis mee als we dit niet zijn. Maar je kunt natuurlijk altijd dingen leren, en als je erin geïnteresseerd bent, waarom zou je het dan ook niet doen toch?

Niets is onmogelijk

Oké, misschien is er wel het een en ander wat onmogelijk is. Maar iets leren is nooit onmogelijk. Iedereen kan alles leren met genoeg inzet en wilskracht. Als je ergens echt in geïnteresseerd bent is het vaak ook nog veel makkelijker om het te leren. Dus waarom zou je er niet voor gaan als je het graag wilt? Je kunt denken dat je dan pas heel oud bent als je het echt onder de knie hebt. Maar hoe langer je wacht, hoe ouder je wordt. Er is geen betere tijd dan nu? Dus als je het aankunt, waarom vraag je jezelf dan vragen waar je eigenlijk het antwoord al op weet? Ga er lekker voor.
Compressor

Het heeft veel voordelen

Een beetje handigheid in en om het huis is altijd fijn. Het heeft zat voordelen, want je kunt nu niet alleen het een en ander zelf maken, maar je kunt ook zat fixen. Je hoeft helemaal niet iedere keer een of andere dure klusjesman in te huren als je het toch ook lekker zelf kunt doen. Je gaat echt niet alles kunnen leren, maar er is zat wat je heus wel zelf zou kunnen doen. Het bespaart je in ieder geval geld, geld wat je dan weer kunt gebruiken voor iets anders, en ongetwijfeld iets leukers dan een klusjesman inhuren.

Het geeft een goed gevoel

Als we iets doen wat eigenlijk vrij moeilijk is, of in ieder geval niet gedaan kan worden zonder wat moeite, dan geeft het ons een goed gevoel als we dit soort dingen zelf doen. Hoe meer we door anderen laten doen, hoe minder vaak we dit gevoel beleven. Het kan maar iets heel kleins zijn zoals een stoel repareren, en toch voelen we ons er goed bij, want we hebben het tenminste wel zelf gedaan. Hoe klein iets ook lijkt, als het ons blij maakt is het al een heel ander verhaal. Dus vraag jezelf af, waarom niet?

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie