Waarvoor kan epoxy hars gebruikt worden?

Gepubliceerd door Koenraad op

Allereerst gaat er bij veel mensen geen belletje rinkelen als ze epoxy horen. Epoxy is een harde en taaie chemische hars dat uit twee componenten bestaat. Deze twee componenten worden met elkaar gemengd zodat de juiste verhouding ontstaat om de vloeistoffen uit te laten harden. De chemische reactie die ontstaat bij het mengen is exothermisch, er ontstaat warmte bij het uitharden. Epoxy is een resultaat van de dwarsverbinding tussen de moleculen. Het verschilt van anderen harssoorten als polyester en vinylester, doordat het superieure eigenschappen heeft op het gebied van hechting en weerstand tegen chemicaliën, water et cetera. Daarnaast is epoxy niet of nauwelijks te ruiken en is het uitgeharde epoxy veilig voor mens, dier en plant. Het heeft meerdere doeleinden. Zo kan het gebruikt worden als lijm, plamuur, lamineerhars, om te coaten en voor creatieve toepassingen zoals resin art. Op dit laatste doeleind gaan we dieper in.

Epoxy voor resin art

Resin art is niet erg bekend in de volksmond. Het wordt gemaakt met behulp van epoxy giethars. Het hars wordt in gekleurd met pigmenten en met verschillende giettechnieken worden de mooiste effecten gecreëerd. Er zijn veel verschillende vormen resin art. Er kan hierbij worden gedacht aan het ingieten van objecten, foto’s of schilderijen, het maken van een eigen river table of eigen onderzetters. En dit is nog lang niet alles wat mogelijk is met epoxy. Het is soms moeilijk te bepalen welk type epoxy het meest geschikt is voor uw project. Er kan namelijk gekozen worden voor harsen met verschillende uithardingstijd, sterkte en laagdikte waarin het gegoten kan worden. De epoxy die voor epoxy resin art wordt gebruikt, staat vaak bekend onder de naam epoxy resin

Verschillende epoxyharsen

De juiste giethars kopen is dus nog wel een opgaven. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar bij Mr. Boat. Zij zijn al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van epoxy. Ze werken er constant hard voor om de hoogst haalbare kwaliteit gietharsen te leveren. Om zo te zorgen dat uw project een succes wordt. Door Mr. Boat worden vier verschillende epoxyharsen geleverd. Het universele epoxy, Mr. Boat epoxy giethars, Mr. Boat epoxy giethars voor grote gietingen en Mr. Boat epoxt giethars ultra clear. Zoals de naam al zegt kan de universele epoxy voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt van het ingieten van kleine objecten tot toplagen op tafelbladen. Ook de Mr. Boat epoxy giethars kan voor deze doeleinden worden gebruikt, maar kan vergeleken met de universele epoxy 2,5 centimeter meer per laag gieten. Dus als u een dikkere laag epoxy wilt kan er beter gekozen worden voor de Mr. Boat epoxy giethars. De Mr. Boat epoxy giethars voor grote gietingen is voor een nog dikkere laag, tot wel 7 centimeter per laag. De ultra clear is zoals de naam al doet vermoeden vooral geschikt voor glasheldere gietingen in bijvoorbeeld tafels of kunstobjecten. 

Categorie├źn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie