Alle interieurtoepassingen van het LED profiel

Gepubliceerd door Koenraad op

Als je een huiseigenaar bent herken je je misschien wel in het volgende. Elk jaar is er wel weer een project in je huis waar je aan wil werken. De zomervakantie is al bijna in zicht, en dit is de perfecte tijd om aan zulke projecten te werken. Waar veel mensen alleen denken aan de meubels verschuiven of een muurtje verven, kun je ook meer out of the box denken! Start bijvoorbeeld een tuinverbouwing project op of update alle verlichting in je huis! Dit laatste is wat veel mensen niet realiseren, maar als je eens kritisch door je huis loopt zijn er vast veel plekjes die een stuk mooier gemaakt kunnen worden met wat verlichting. Vandaag schrijf ik een blog over een heel specifiek stuk verlichting: het LED profiel. Wat dit is en waarom het je huis mooier maakt schrijf ik hier. Ook vertel ik wat meer over de verschillende toepassingen van het LED profiel. Veel leesplezier!

Wat is een LED profiel precies?

Een LED profiel is een item dat in combinatie met een LED strip gebruikt moet worden. Een LED strip is een strip met opvolgende LED lampjes. Omdat het een strip is, is deze flexibel en kan op allerlei manieren gemonteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan onder een traptrede of als een omlijning van een kast. Wel vindt niet iedereen de strips even mooi. Als je niet houdt van het aanzicht van verschillende lampjes, dan is een LED profiel de perfecte toevoeging. Dit is namelijk een soort houder waarin de LED strip geplaatst kan worden, zodat ze mooi op hun plek blijven zitten. Het profiel zorgt er bovenop ook voor dat er een soort diffuser over de strip komt, waardoor de licht strip mooi egaal wordt verspreid.

Wat is het verschil met andere, meer conventionele verlichtingen?

Een LED strip met LED profiel is een heel moderne en andere manier van verlichting. Omdat de strips flexibel zijn kun je een hoek leggen met verlichting. Daarnaast geeft een strip natuurlijk een andere uitstraling dan bijvoorbeeld een hang- of tafellamp. Een LED profiel is de nieuwe uitvinding op het gebied van moderne en luxe verlichting!

Waar kan het LED profiel toegepast worden in je huis?

Je kunt er dingen mee verlichten wat met een gewone lamp niet kan. Zo kun je bijvoorbeeld de onderkant van je tv meubel verlichten voor een sci-fi vibe. Of verlicht je traptredes door op de onderkanten ledstrips te plaatsen voor een chique uitstraling! Eigenlijk alles in je huis waar je wat extra aandacht op wil focussen kun je met behulp van een LED profiel decoreren! Zo creëer je precies het interieur dat bij jou past!

Categorie├źn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie