Een nieuwe CV ketel installeren voor een groene toekomst

Gepubliceerd door Koenraad op

De laatste tijd is het voor veel mensen nodig om de CV ketel te laten vervangen. Dit is in veel gevallen niet slecht. Aangezien de oudere versies van de cv ketel vaak niet efficiënt zijn ten opzichte van de nieuwe soorten cv ketels. Dus een nieuwe CV ketel installeren is nog lang niet zo een slecht idee.

Een groene cv ketel

Veel mensen vinden het klimaat steeds belangrijker. Dit is uiterst belangrijk omdat ik van mening ben dat het klimaat steeds slechter wordt op aarde. Dit is bijvoorbeeld te merken aan de warmere zomers en de koudere winters. Daarnaast komen er ook steeds vaker stormen voor zoals orkanen. Deze orkanen worden ook nog eens sterker en sterker. Eén groene cv ketel zal dit niet snel verhelpen, maar wanneer het collectief ook een groene cv ketel laat installeren komen we een stuk verder. Ik schrijf dit blog omdat ik iedereen tips wil geven die het klimaat gaat helpen langer mee te gaan.

Het klimaat vs. de portemonnee

Een groene cv ketel is niet de sleutel tot alle problemen van het klimaat maar helpt wel. Wat vaak een argument is om geen groene cv ketel te laten installeren is het feit dat deze wat duurder zijn dan de goedkopere niet duurzame cv ketels. Maar wat men dan niet berekend is het feit dat de groene en duurzame cv ketel op de langer termijn wel kosten gaat besparen. Deze cv ketel is namelijk zo geprogrammeerd om efficiënt om te gaan met de energie in het huis.  Dus een groene cv ketel is een goede investering die je kan doen voor het klimaat én de portemonnee.

Smartmeter

Wat wel handig is om bij een groene cv ketel te laten installeren is een smartmeter. Dit is in wezen een slimme thermostaat die efficiënt de cv ketel aanstuurt. De slimme thermostaat is ook op afstand in te stellen met een App die bij de slimme meter hoort. Voordelen van zo een slimme meter zijn dat deze dus efficiënt is in het aansturen van de cv ketel. Daarnaast is de slimme meter niet duur en zeker aan te schaffen voor de meeste consumenten. Vaak zijn er ook goede  combinatie deals te krijgen van een groene cv ketel en een smartmeter. Dus wacht niet langer en laat een groene cv ketel installeren voor het klimaat!

Heb jij nog tips voor het preserveren van het klimaat? Laat het mij weten via het contactformulier!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie