Je elektrische fiets opladen als je weg van huis bent: hoe doe je dat?

Gepubliceerd door Koenraad op

Elektrische fiets fietstochten

Als je in het bezit bent van een elektrische fiets, dan is het maken van lange fietstochten natuurlijk erg leuk. Je hoeft hier namelijk geen topsporter voor te zijn en onderweg kun je genieten van de meest prachtige omgevingen. Fietstochten maken met een elektrische fiets geeft daarnaast nog meer voordelen. Door de ondersteuning van de fiets ben je namelijk niet meer beperkt in het aantal kilometers dat je wilt fietsen. Daarnaast zijn er onderweg voldoende oplaadpunten waarmee je jouw accu weer van nieuwe energie kunt voorzien. Elektrische fiets fietstochten bestaan veelal uit vlakke routes die net wat uitgebreider zijn dan de routes die je aflegt met een fiets zonder ondersteuning. Zonder al te veel moeite kun je dus genieten van prachtige vergezichten, natuurgebieden, steden en dorpen.

Fietsroutes voor elektrische fietsen

Kenmerkend aan fietsroutes voor e-bikes is het aantal oplaadpunten op de route. Zo hoef jij je dus geen zorgen te maken over de actieradius van de accu. Zelf in de vele natuurgebieden waar je prachtig kunt fietsen met een e-bike zijn ze te vinden. Natuurlijk kom je tijdens deze routes ook langs tal van horecagelegenheden waar je gebruik kunt maken van de diverse oplaadpunten voor je elektrische fiets. Onder het genot van een kop koffie ben je dus direct weer klaar om de fietsroute te vervolgen. Hou er daarbij wel rekening mee dat je jouw accu regelmatig oplaadt. Het opladen van een lege accu neemt nagenoeg 4 a 5 uur in beslag. Laad je de accu van jouw elektrische fiets bij tijdens een lunch of een kop koffie, dan heeft deze weer voldoende energie om de rit te kunnen voortzetten. Een Bosch e-bike is bijvoorbeeld ideaal.

Oplaadpunten voor de elektrische fiets

Omdat de e-bike steeds populairder wordt, is het aantal oplaadpunten in Nederland ook fors toegenomen. Het is dan ook niet echt moeilijk om tijdens een route een geschikt punt in de buurt te kunnen vinden. Deze punten kun je op een aantal manieren vinden. In veel gevallen zijn ze al toegevoegd aan de app die je gebruikt voor je fietsroute, maar ook vooraf een planning maken is een veelgebruikte optie. Zo kun je zelf bepalen bij welk oplaadpunt je jouw elektrische fiets voorziet van nieuwe energie. Natuurlijk kun je ook gewoon een fietskaart kopen. Op veel kaarten zijn de oplaadpunten op de gekozen route duidelijke en overzichtelijk aangegeven. Natuurlijk heb je niet altijd zo’n speciaal punt nodig. Je kunt de accu van een elektrische fiets namelijk ook prima opladen via een willekeurig stopcontact. Als de accu eenvoudig te verwijderen is van de e-bike is dit een prima alternatief. Neem daarvoor wel de oplader van je accu met je mee.

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie