Voor al je vragen over afval: mkb-afval

Gepubliceerd door Koenraad op

Jij bent een mens. En als een mens, produceer je afval. Hoe?
Door bijvoorbeeld tussen de middag een banaan en een bakje yoghurt te eten. Als je klaar bent, zet je de lepel in de afwas, en gooi je de bananenschil en het lege yoghurt bakje weg. Als je de lepel af wil wassen, zie je dat het afwasmiddel op is. Je gooit de lege verpakking weg en opent een nieuwe. Het plastic dat er omheen zit gaat ook in de prullenbak. Zie je hoe veel afval er al is ontstaan, in een half uurtje? En wat doe je nou met al dat afval, waar past het in, waar moet het heen en wie haalt dit op? Gelukkig heeft mkb-afval de oplossing.

Vuilnisbakken

Op de site van mkb-afval zie je als eerst dat je rolcontainers kunt bestellen. Deze komen in verschillende maten. Iedereen die een losstaand huis heeft, heeft een grote plastic vuilnisbak in de tuin staan. In deze vuilnisbakken passen ongeveer vier plastic zakken met afval. Deze sla je veilig hierin op, en het beschermt zo tegen nare geurtjes en ongedierte. De geur van rottend vlees trekt namelijk dieren zoals ratten, vliegen en muizen aan. Als je die eenmaal in huis hebt, komt je er heel moeilijk weer vanaf. Daarnaast zijn deze dieren ziektedragers. Mocht je een huisdier of klein kind hebben, dan is het al helemaal onverstandig je afval binnen op te slaan.
Veel mensen slaan hun afval op in de gang, hal of op het balkon. Vaak omdat ze gewoon geen zin hebben om het weg te gooien. Het is zwaar, stinkt, en lekt soms ook nog eens. Daarom is een afvalbak van mkb-afval nou zo handig.

Soort afvalbakken en rolcontainers

Waar je op moet letten op de site van mkb-afval, is dat je de goede afvalbak of rolcontainer huurt voor jouw rommel. Het is namelijk verstandig om daar een onderscheid tussen te maken. Denk aan recyclen! Goed voor het milieu, en jouw karmapunten. Daarna kun je op mkb-afval de grootte beslissen, dit wordt gemeten in hoeveel liter er in de afvalbak kan. Na deze simpele stappen, geef je aan hoevaak en wanneer je wil dat de afvalbak of container geleegd wordt. Dit doe je bij mkb-afval zelf! Ze regelen het snel, zijn direct te bereiken en erg behulpzaam. Daarnaast zijn de tarieven van mkb-afval veel lager dan de vuilnisophaal tarieven van de gemeente.

Twijfel dus niet en bestel snel een afvalbak of rolcontainer bij mkb-afval!

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie