Een fijne, frisse strandwandeling: altijd goed!

Gepubliceerd door Koenraad op

Het is nu de beste tijd van het jaar voor een flinke strandwandeling.  Heerlijk de wind om je hoofd en lekker doorstappen op het (mulle) zand. Daar knap je echt van op. En de wind lijkt je hoofd wel leeg te waaien. Alle zorgen en problemen zijn tijdelijk even vergeten. Je kunt zo’n strandwandeling op ieder gewenst moment maken. Zeker wanneer je, net als ik, vlak bij het strand woont. Het is natuurlijk wel belangrijk om je goed te kleden op het weer. En dat begint bij goede schoenen, bijvoorbeeld van het merk Nubikk. Dan weet je tenminste zeker dat je niet met koude, natte voeten thuis komt.
Nubikk

Lekker wandelen op het strand, hond mee en gáán

Maar let op: niet op ieder strand zijn honden toegestaan. Je kunt dit van te voren uitzoeken door op internet te kijken. Het zou een beetje jammer zijn als je helemaal klaar bent om naar het strand te gaan met je hond en je er daar pas achter komt dat je trouwe viervoeter niet mee mag! En als je hond wel mee mag, vergeet dan niet om achter hem of haar op te ruimen. Er staan, ook in de herfst en de winter, overal prullenbakken waar je je kunt ontdoen van de uitwerpselen van je hond. Zo hou je, ook in de herfst en de winter het strand netjes.

Neem je de troep van anderen mee?

Dit seizoen is perfect voor het opruimen van het strand. Neem een tas mee en raap op wat je onderweg tegenkomt. Dat geeft een voldaan gevoel en je komt ook direct toe aan je rek- en strekoefeningen. Twee vliegen in één klap dus. Aan het eind van je wandeling zul je zien wat voor spullen je allemaal hebt verzameld. Deze troep kun je direct weggooien in de bak die bij de strandopgang staat. Zo houden we samen het strand netjes en schoon.

Met je kinderen naar het strand

Je kinderen kunnen ook heerlijk uitwaaien op het strand. Zeker op een anders zo suffe zondagmiddag is het strand hier de perfecte plek voor. Je kinderen kunnen naar hartenlust vliegeren en zandkastelen bouwen. Want ook al is het geen zwemweer, op het strand spelen is altijd leuk. Daarna ga je natuurlijk lekker een warme chocolademelk met ze drinken. Ze zullen daarna lekker rozig zijn en dus wat rustiger in huis. Heb jij ook eens een rustige zondagavond! En ben je weer helemaal klaar voor je drukke werkweek.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie