Tools die je niet kunt missen in huis

Gepubliceerd door Koenraad op

Goed gereedschap is voor iedereen geen overbodige luxe. Of je nu je nieuwe huis gaat verbouwen of dat je aan de slag gaat als klusser, goed gereedschap helpt iedereen een handje op weg. Toch is het lastig om de juiste tools uit te kiezen. Er zijn enorm veel gereedschapsitems. Van schroefjes tot complete machines. Afhankelijk van wat je van plan bent, heb je niet alle tools nodig. Het zou zonde zijn om tools te kopen die later ergens in de schuur wegstoffen. Het kost geld en ligt ook nog eens in de weg. Ik heb daarom even een lijstje gemaakt met de tools die je niet kunt missen, ongeacht je project.

Decoupeerzaag

Een decoupeerzaag is handig bij meerdere werkzaamheden. Het is namelijk een kort zaagblad dat door middel van een motor op en neer bewogen wordt. Er zijn zaagjes voor hout, metaal, kunststof of wandtegels. Een decoupeerzaag is de meest veelzijdige zaag die er is. Zowel rechte lijnen als bochten kunnen gemakkelijk en nauwkeurig gezaagd worden. Denk hierbij aan PVC-leidingen, poppenhuizen, decoratieve voorwerpen of badkamertegels. Ook is een decoupeerzaag bijvoorbeeld geschikt om uitsneden voor spoelbakken en kookplaten te creëren en cirkelvormen en rondingen te zagen. Voor een decoupeerzaag van hoge kwaliteit zou je eens een kijkje moeten nemen naar een Festool decoupeerzaag of een Makita decoupeerzaag.

Accuboormachine

Een accuboormachine kan gebruikt worden als schroevendraaien of als lichte boormachine. Het is zeer veelzijdig. Je kunt er namelijk van alles meer plaatsen, maar je kunt ook een hoop weer losdraaien. Daarbij kun je ook boren in hout, metaal en zachte steensoorten. Accuboormachines laden super snel op en blijven goed, hoe oud ze ook zijn. Afhankelijk van hoe vaak je het gaat gebruiken, kan het merk gekozen worden.

Vlakschuurmachine

Dit is een innovatie op de oude, reguliere schuurpapiertjes. Over het algemeen zijn vlakschuurmachines het meest geschikt voor de fijnere klussen, zoals het schuren van deuren en meubels. Een vlakschuurmachine werkt met schuurschijven die bevestigd zijn middels klittenband. Het beweegt in een willekeurige schuurbeweging, waardoor er zo min mogelijk restanten van het schuren te zien zijn. Het werkt sneller en efficiënter dan de hand. Ideaal dus voor alle voorwerpen die glad gemaakt moeten worden.

Goede gereedschapskist

Oké, het is geen tool, maar niet minder belangrijk! Een goed georganiseerde gereedschapskist zorgt namelijk voor rust en overzicht. Het bevat vaak spijkers, moertjes, rolmaten, nijptangen, hamers, tape, ringsleutels, zaagjes en schroevendraaiers. Ook kunnen er handschoenen en kniebeschermers in zitten. Je kunt ervoor kiezen om zelf eentje samen te stellen. Heb je hier geen zin in? Dan kun je het bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt aanschaffen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie